א"ט ב"ח וכו' מז"לן טעם א"ב זו מובן כמ"ש בדרוש אט"בח שסוד על תיקון הנוקבא שה"ס ג"ע זה התחתון וידוע משם כ' אלו הד' זוגות א"ט ב"ח ג"ז ד"ו ה"ס כח"בד שהם העומדים לנגו תנ"הי ולפי שכתר חכמה הם בסוד הראש כמ"ש בכוונת ב' ימים שלי ר"ה לכן אמר אתוון בגלגולתא דאינון א"ט ב"ח:
אבל דע כי אותיו' אב"ג של א"ט ב"ת ג"ז ה"ס חלקים עיקרים של המ' טח"ז הם הבאים לה בתוספת כנז' באותו דריש ולכן בשעת הדין מתעלמות אותיות אב"ג. ואולם ד"ו שהוא בדעתה הוא להפך שהד' הוא הנוסף והוא הוא העיקר:
כי אמר באותו דרוש כי ו' זו ה"ס הגבורות ע"ש ולכן גם הוא נשאר גלוי עם טח"ז כי אבג"ד נעלם להיותו סוד העיקר ונשארו סוד הענפים שהם סוד ו' גבורות המתפשטת בחג"ת נה"י שלה:
עוד נרמז כאן סוד אחר שהובא באוצ"ח בסופו והוא בסוד ז' מקיפים שיש למ' דהיינו כי אריך יש לו מקיף לעצמו בפרטו' שה"ס א' של א"ט ועוד מקיף כולל שמקיף כל ט"ס שתחתיו והיינו א"ט:
וכן יש לאבא מלבד מקיף הפרטי שלו עוד יש לו מקיף כולל ח' ספי' שתחתיו וזהו ב"ח וגם לפי סוד זה א"ט ב"ח הם כתר וחכמה. והוא מ"ש אח"כ שהם אתוון בגולגולתא כי כתר וחכמה הם ב' ראשים הנכלני' בסוד הראש י' וקוצו. ולאימא יש שני מקיפים כוללי' ולזעיר מקיף א' כולל. וד' אלו אריך וא"וא וזעיר ה"ס א"ט ב"א ג"ז ד"ו ע"ש. ודע שגם למ' יש ב' מקיפים א' פרטי וא' כולל ונמצאו לה ז' מקיפים שה"ס ז' גלגלים שיש לרקיע. ונל"עד שסוד ב' מקיפי מ' ה"ס ה' הנשאר באט"בח בלי זווג. כי לעשות י' צריכה להשתמש בשלה דהיינו ה' ה'. וגם שיש לה ה' מקיפים משל מעל' כאמור. עכ"ל הרמ"ז זל"הה: